viernes, 17 de mayo de 2013

EL TRES EN RAYA INFANTIL

Fixeu-vos que manera tan senzilla podem organitzar un joc com el tres en raya.

Nomes necessitem quatre tires de paper, o de feltre, o cartolina, etc… i sis taps als quals per fer més graciosos pintarem unes divertides cares (en aquest cas les hem dibuixat en paper i després les hem enganxar amb cua al tap). I ja solament queda posar-nos a jugar.

Amb aquest joc es treballen diversos conceptes matemàtics. És a dir, el concepte matemàtic que es treballa principalment és el concepte de nombre (quantitat). El nombre treballat és evidentment el tres. També podem fer especial recalcament en l'orientació (quan els nens col·loquin les peces que vagin dient on les posen si a dalt, a baix, al costat). Si prepareu el joc amb taps de diversos colors podeu treballar els colors, també es poden treballar les emocions si poseu cares als taps com és en aquest cas. Si en comptes d'això preferiu etiquetar els taps amb altres motius, com a formes geomètriques, lletres, o qualsevol altre motiu que vulgueu (podeu aprofitar el centre d'interès que estigueu treballant en aquest moment), us servirà per seguir treballant també aquest concepte.

Ja veieu que és un joc que encara que a simple vista sembla senzill, dóna per treballar bastants conceptes educatius a l'aula amb els nostres alumnes.

Núria Trigo i Laura Ruiz :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario