lunes, 29 de abril de 2013

Intel·ligència lògica-matemàtica

La intel·ligència lògica-matemàtica correspon a una de les intel·ligències del model proposat per Howard Gardner en la teoria de les intel·ligències múltiples.

És la capacitat per utilitzar els números|nombres de manera efectiva i de raonar adequadament fent servir el pensament lògic. És un tipus d'intel·ligència formal segons la classificació d'Howard Gardner, creador de la teoria de les intel·ligències múltiples. Aquesta intel·ligència, comunament es manifesta quan es treballa amb conceptes abstractes o argumentacions de caràcter complexos.

Capacitat que permet resoldre problemes de lògica i matemàtica. És fonamental en científics i filòsofs. En utilitzar aquest tipus d'intel·ligència es fa ús de l'hemisferi lògic. Era la predominant en l'antiga concepció unitària d'"intel·ligència".

Les persones que tenen un nivell alt en aquest tipus d'intel·ligència tenen sensibilitat per realitzar esquemes i relacions lògiques, afirmacions i les proposicions, les funcions i altres abstraccions relacionades. Un exemple d'exercici intel·lectual de caràcter afí a aquesta intel·ligència és resoldre proves que mesuren el quocient intel·lectual.

També es refereix a un alt raonament numèric, la capacitat de resolució, comprensió i plantejament d'elements aritmètics, en general en resolució de problemes.

http://es.wikipedia.org/wiki/Inteligencia_l%C3%B3gica-matem%C3%A1tica


Judit Rueda

No hay comentarios:

Publicar un comentario